Terug naar Reizen op maat

Lang weekend ICELAND 2016

Lang weekend ICELAND 2016

langweekend IJsland November 2016

art: Vikingship op de wandelboulevard van Reykjavik

IJSLAND, Velkomin a Islandi

November 2016

Welkom in de wondere wereld van Lava, Gletsjers, besneeuwde vulkanen en bevroren watervallen. Het land van spuitende Geisers, stomende zwavelbronnen, bruisende rivieren en een spectaculair landschap. IJsland heeft ongeveer 130 vulkanen (waarvan sommigen actief).

 

Een prachtig land en dichterbij dan je denkt, laat je overdonderen en beleef een onvergetelijke ervaring.

Landen op Keflavik vanuit Amsterdam, ongeveer 3 uurtjes vliegen, en je verneemt dat het al een stuk is afgekoeld. Een leuke kleine luchthaven, je bent dan ook al snel buiten. Voor de aankomsthal staan dan ook de bussen die je om de 15 minuten naar Reykjavik brengen. Tickets kun je al aan boord je vlucht aanschaffen, wel zo makkelijk. Je stapt in, wordt er gevraagd welk hotel je naar toe moet, krijg je een gekleurd stukje papier, goed bewaren want deze geeft je route aan en bus die je vanaf het station in Reykjavik naar je hotel brengt. Alles is goed geregeld met het openbaar vervoer.

Ik heb besloten even een stukje buiten het centrum te zitten, Hotel Island. Een mooi hotel met een goed restaurant en vriendelijke mensen, ze zeggen dat de IJslanders stug zijn. Alleen een beetje, maar ga met ze praten dan ontdooien ze langzamerhand en kun je leuke gesprekken hebben.De reden van dat ik iets buiten het  centrum ben gaan zitten is dat in het weekend de jeugd van IJsland behoorlijk kan feesten tot in de late uurtjes, en dan kan het erg onrustig en druk worden.

De eerste nacht direct naar het Noorder licht, we hadden geluk, we kregen het cijfer 3 a 4, betekend dat de lichten duidelijk te zien zijn. Met een klein groepje van 9 personen zijn we landinwaarts getrokken, weg van de stadslichten, waar we zo rond 23:00 t/m 01:00 uur naar de hemel hebben zitten kijken. Donker en zo stil…

De volgende dag besloten we een dagexcursie te doen, de GOLDEN CIRCLE, met hoogtepunten: National Parc Pingvellir, de watervallen van Gullfoss en Geysir, Strokkur, deze spuit om de 7 minuten zijn stoom omhoog. Prachtig schouwspel.

Het national Parc Pingvellir is een prachtige plek om een zonsopkomst te aanschouwen, in november is dit pas rondom 11:00 uur. Hier zie je waar de tektonische platen langzaam uit elkaar drijven, de breuk tussen de continenten is hier goed te zien. Daarna aangekomen bij  Gullfoss waar je een heerlijke wandeling kunt maken en wanneer het winter is het mooie kunstwerk kunt aanschouwen van bevroren watervallen. Ook is hier een restaurant waar je even kunt opwarmen en lekker kunt eten.Dan wordt de tour afgesloten met de Geysir,.. we keren terug met de bus richting ons hotel. Je bent dan zo 6 a 8 uurtjes verder. Onderweg zie je zeker net zoveel en zal de buschauffeur je voluit over IJsland en haar geschiedenis vertellen.

Je kan dit ook nog in combinatie Blue Lagoon doen, de tickets wel van te voren bestellen. Dit is een toeristische attractie en er mogen maar een aantal per keer naar binnen, en je mag er maar a 2 uur gebruik van maken. Er zijn meer bronnen op het eiland die goedkoper zijn en rustiger. Of je gaat nog een excursie doen met sneeuwscooters of in de zomermaanden pak je een walvissafari.

Wat zeker leuk is om een dagje Reykjavik te doen, en de kerk van Hallgrimskirkja een bezoek te geven en dan door de stad richting het Harpa gebouw (Congres en concertgebouw) te lopen, zeker de moeite waard even een kijkje binnen te nemen. En dan de boulevard af te lopen waar je diverse kunstvoorwerpen ziet, ook het vikingschip, Solfarid.

 Zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden is IJsland mooi te bezoeken. IJsland is adembenemend en een fenomenaal eiland. Wees op tijd met de boekingen omdat de accommodaties snel vol zitten, IJSLAND IS MOMENTEEL HOT!

En of je nu een lang weekend, midweek, 1 of 2 weken op Iceland zit, je raakt er nooit uitgekeken

Meer informatie aanvragen 

Foto's

Meer informatie aanvragen

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op. We nemen zsm contact met u op!

Of neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

06 12 86 49 36
info@cca-travel.nl

Bekijk ook

ZWEDEN  in de winter

ZWEDEN in de winter

  Op vakantie in de winter naar Zweden, wie dit nog niet heeft gedaan zal verast zijn hoe bijz…
 
BUCKETLIST: NOORWEGEN

BUCKETLIST: NOORWEGEN

Noorwegen een prachtig land met veel natuur, mooie watervallen, prachtige meren en vergezichten, mod…
 
TENERIFE

TENERIFE

Tenerife Aangekomen op Tenerife na uit de lucht al het topje van het eiland te hebben gezien, Teide…