Terug naar Reizen op maat

ICELAND 2018 fotografiereis met Mariska Vegter

ICELAND 2018 fotografiereis met Mariska Vegter

Iceland Fotografie reis

Februari 2018

Een unieke manier om kennis te maken met het mooie IJsland, onder begeleiding van Mariska Vegter leert u de meest mooie plekjes kennen die ijsland rijk is, en ook hoe je moet fotograferen, met filters en nachtfotografie (Noorderlicht).

Een 7 daagse fotografie reis. Met een groep van 6 personen vertrek vanuit Schiphol met Iceland Air.op Iceland wordt de auto opgehaald, een mooie grote Caravelle (9 persoons busje, 4 wheeldrive). Je komt er ook wel achter dat je deze nodig hebt in de winter.

 

 

 

De avond in ons hotel nog even een stukje lopen, dachten we, en ja hoor de sneeuw begon alweer te vallen, duurde maar even en dikke vlokken landen op het wegdek.Toch maar niet al te ver wandelen, optijd op bed want de volgende ochtend is het voor ons vroeg dag.

Onderweg krijgen we al mee dat we een sneeuwstorm in rijden, dat wordt een leuke uitdaging. Tja ook dat hoort bij Iceland in de winter. Bij het in en uitstappen krijgen we het al snel in de gaten dat dit is wel een behoorlijke harde wind, gevoelstemperatuur rond de -20 graden. Sjaal voor de mond want bij de eerste hap kwam de koude lucht nogal hard aan in de longen.

Na een paar stagnaties kunnen we toch nog mooie foto opnames maken, en moeten tussen de middag onderdak zoeken in een mooi restaurant Grimsborgir van een resort Grimsnes, te midden van Pingvellir National Parc,.. heerlijk gegeten. Maar we moeten weer verder, dus moed verzameld en verder gereden, de wind blies zoveel sneeuw over de weg dat we op de kleine paaltjes moesten vertrouwen, maar Mariska is zelfverzekerd en rijd ons zonder moeite door de sneeuwmassa.

Aangekomen in ons eerste Guesthouse in Myrdalshreppur dicht in de buurt van het zwarte strand, waar we morgen gaan kijken naar een mooie zonsopgang, daarna op doorreis naar Skaftarhreppur en een paar watervallen. Onderweg komen we een leuk kerkje tegen die we even wat dichterbij gaan bekijken. Porsteinn tol Gissurarson. Verder rijdend naar Glasier Lagoon waar we een mooie zonsondergang gaan fotograferen…Voor ons drijven een aantal mooie grote ijsschotsen en de zon begint al langzaam te zakken. In de wintermaanden schijnt de zon niet erg lang, en wordt het al snel donker. Na een paar mooie series foto’s pakken we de spullen snel in om naar ons guesthouse Hali Country Hotel in Hali te rijden, snel wat te eten, want rond de klok van 21:00 willen we weer paraat zijn want dan zouden de Noorderlichten zichtbaar zijn, en ja hoor daar zijn ze, via de fotocamera duidelijk te zien. Mooie groene lichten zijn te zien op mijn scherm van mijn digitale camera, het is even tricky want de sluitertijd moet wel lang open blijven, dus echt statief werk. 30 seconden, en eerst 15 seconden de lens voor de helft bedekken zodat je geen overbelichting krijgt bij de lichten. Prachtig om dit zo mee te mogen maken.

De volgende dag staat op schema de gletsjer en de Icecaves,.. een leuke wandeling door dikke sneeuw, en dan een kleine afdaling een ijs grot in, geduld en luisteren hoe je moet fotograferen, je leert veel op deze reis. Daarna lopend over de berg richting een andere ijs grot zie je hier en daar groepjes mensen al wandelend naar de gletsjer. De hele ochtend lekker bezig geweest en nu weer onderweg naar ons volgend avontuur, onderweg komen we een natuurlijke hotspring tegen, hier kan je in gaan liggen, maar wel staat er een waarschuwing dat je voorzichtig moet zijn want het water kan erg heet zijn, twee gaan met de voetjes erin, toch maar besloten dat nu niet te doen, want voor de rest is het buiten best koud.Volgende stop: een mooie kustlijn bijna aan de oostkant van IJsland, bijna een schilderij wat een mooie locatie.

Nachtje Smyrlabjorg, mooie grote kamers zodat we de volgende dag naar Diamond Beach kunnen rijden voor een mooie zonsopgang,.. ajjj begint het ineens heel hard te sneeuwen. Niet opgeven en de camera beschermen,.. 20 minuten wordt het ineens lichter in de lucht en de sneeuw verdwijnt en een mooie zonsopgang komt er aan. Gelukkig blijven hangen. De rotsen in de branding liggen als grote glazen (diamanten) rotsen met golven overspoeld wat mooie effecten geeft bij het fotograferen.  Stukje verder op ligt nog een mooi bevroren meer, en daar moeten we natuurlijk ook naar toe,.. wel even een klim maar eenmaal boven op de berg kijk je over een heel mooi bevroren meer, met in de verte een stuk meer dat open ligt als een spiegel met een paar ijsrotsen in het midden, wat een plaatje.

Bijna is de reis over en we moeten langzaam terugrijden richting Keflavik, en wat gebeurt er dan: kom je in een file terecht (in IJsland!!) geen andere weg dan alleen deze, dat wordt wachten,.. wat doe je dan?  Je gaat een glijbaan maken langs de weg naar beneden, wat een lol, Radio voluit aan en dansen. Dan merk je al snel dat andere mensen mee gaan doen, wat moet je anders. Achter ons staat een auto met een groep meiden uit Australië. Een paar Aziaten lopen langs ons om te kijken wat we aan het doen zijn. En uiteindelijk komt de een sleepauto er langs met de bewuste auto die ons 1,5 uur heeft laten wachten.  Onderweg komen we nog een leuke fotolocatie tegen waar we in de verte een aantal schuurtjes onder het sneeuw zien verstopt. Wij zijn de enige sporen in de sneeuw die besluiten ernaar toe te gaan lopen, wat een mooi plaatje (weer). Dan nog 1 stop en dat is op het zwarte strand om hoge golfen te fotograferen in de buurt van ons hotel Katla in VIK, dit leveren zeker wederom weer leuke plaatjes met zonsondergang, maar de bewolking komt ook binnen zetten, dus een echte mooie zonsondergang wordt het nu niet,. ’s Avonds nog wel de Noorderlicht kunnen zien.

Nu onze laatste dag, langs de weg zien we een horde leuke Icelandse pony;s die onze aandacht willen. Ze staan massaal bij het hek, fotogeniek.. en volgens mij weten ze dat ook. Verder op doorreis naar de Geisers in Pingvellir National Park en dan richting Keflavik voor onze laatste overnachting in hotel Berg, een nieuw hotel bij de luchthaven aan de kust bij een haven. Een leuke hotelletje om je reis te eindigen want de volgende dat is het 05:00 uur op en vlucht vertrekt om 07:50 uur naar Amsterdam… net weer op tijd vertrokken want er komt weer een nieuwe sneeuwstorm binnen.

 

Wat een beleving, zoveel gedaan in 6 dagen tijd, zoveel gezien, en zoveel foto’s…

Wilt u dit ook beleven laat het dan weten, en ik breng u in contact met Mariksa Vegter, de volgende fotografie winter reis is eind November 2018. En de daarop volgende is weer halverwege Februari 2019.

Meer informatie aanvragen 

Foto's

Meer informatie aanvragen

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op. We nemen zsm contact met u op!

Of neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

06 12 86 49 36
info@cca-travel.nl

Bekijk ook

ZWEDEN  in de winter

ZWEDEN in de winter

  Op vakantie in de winter naar Zweden, wie dit nog niet heeft gedaan zal verast zijn hoe bijz…
 
BUCKETLIST: NOORWEGEN

BUCKETLIST: NOORWEGEN

Noorwegen een prachtig land met veel natuur, mooie watervallen, prachtige meren en vergezichten, mod…
 
TENERIFE

TENERIFE

Tenerife Aangekomen op Tenerife na uit de lucht al het topje van het eiland te hebben gezien, Teide…